Informació

La Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis és el cor de cambra de la Universitat de Barcelona dedicat principalment a conrear la música antiga, principalment del renaixement i el barroc, amb l’objectiu de recuperar i interpretar obres desconegudes i repertori poc habitual de totes les èpoques. També col·laborem habitualment amb l’Orquestra Universitat de Barcelona (OUB) tant en els concerts de Nadal de la UB com en projectes específics com la interpretació de música simfònico vocal de Ferran Sor en el Concert d’inauguració del VII Congrés dʼHistòria Moderna de Catalunya, la representació de l’opereta Die Fledermaus de Johann Strauss o amb grups com els Ministrers de Santa Maria del Pi en la recuperació de la processó de l’ou com balla a la catedral de Barcelona (+info).

La Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis ofereix la oportunitat de participar en la recuperació del patrimoni musical interpretant obres oblidades o sovint poc escoltades al costat d’altres més conegudes i que formen part del cànon del repertori de la música antiga. Es fa un treball moltes vegades a partir de la transcripció de manuscrits i s’intenta aplicar-hi uns criteris de rigorositat. La finalitat principal és donar un sentit de recerca a una agrupació que entén la universitat com una entitat cultural en el sentit més ampli.

La Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis assaja habitualment els dimarts de 20:00 a 22:00 a l’aula 312 del Pati de Lletres de l’edifici històric de la UB. Ocasionalment hi pot haver assaigs especials, a causa de necessitats del repertori, però que són anunciats amb la suficient antelació. A banda de la participació en el Concert de Nadal de la UB, el cor també fa un concert dins del Cicle de Música de la UB cap al final de la primavera i alguns concerts o intervencions fora de l’àmbit de la universitat.

Preguntes més freqüents

Qui pot entrar a la Schola Cantorum?
Tothom que tingui coneixements de solfeig i/o cant i que estigui interessat en la música antiga i la recuperació de patrimoni musical.

És imprescindible ser alumne de la UB per poder cantar a la Schola Cantorum?
No. La Schola Cantorum entén la universitat en el sentit més ampli del mot i està oberta a la participació de tothom que li agradi i vulgui interpretar el repertori específic del cor.

Què cal fer per entrar a la Schola Cantorum?
S’ha d’enviar un correu electrònic amb les dades i sol·licitar una audició en la que també hi haurà una petita entrevista. Si l’audició és satisfactòria i hi ha places lliures de la secció de veu, aleshores es passa a formar part de la plantilla.

S’ha de pagar alguna quota?
No. Per venir a cantar a la Schola Cantorum no s’ha de pagar res. En ésser una activitat voluntària, sí que demanem el compromís d’assistir a les activitats que s’organitzen.

He de comprar un uniforme?
No necessàriament. Per als concerts, l’uniforme és pantaló, camisa i sabates, tot de color negre.

Es pot obtenir el reconeixement de crèdits de formació?
Els alumnes de la UB poden obtenir el certificat de reconeixement de crèdits de formació. Per aconseguir-ho han de sol·licitar-ho quan s’incorporen al cor i han d’assistir a un mínim de 60 hores a les activitats programades. L’aprofitament i la valoració positiva els comportarà el reconeixement de 3 crèdits.